13 Şubat 2012

Rüyada savaş görmek


Rüyada iki ordunun birbiriyle savaştığını görmek veya harbin içinde

bulunduğunu müşahede etmek, korkuya, şiddete, üzüntü ve kedere işarettir.

Savaş üç şekilde yorumlanır. Biri memleketler arasında, ikincisi memleketin içinde devletle halk arasında, üçüncüsü halkın kendi aralarında. Rüyalar da bu üç şekle göre yorumlanır. Devletler arasında savaş yapıldığını görmek, fitne ve fesat çıkacağına veya veba, kolera gibi salgın bir hastalığın meydana geleceğine delalet eder.

 

Bir devlet başkanı ile halk arasında savaş olduğunu görmek, bereket ve ucuzluğa işarettir. Savaş için askerin toplandığını görmek, düşmana karşı zafere işaret eder.

 

Savaşta olduklarını ve savaş meydanında rüzgar eserek toz kaldırdığını görmekde hayır yoktur. İki bölük askerin birbirleri ile savaştıklarını görmek, üstün gelenin yenileceğine işarettir. İki tarafın savaş sırasında birbirlerine karıştıklarını görmek, herkese hayır geleceğine işarettir.

 

Rüyada düşmanla savaşan dinine hizmete, ana babasına yardıma, karısı hakkında da kıskançlığa delalet eder. İnsanın kendisinin bir savaşta dinsizler tarafında olduğunu görmesi, İslamiyetten uzaklaştığına, yahut dine karşı geldiğine, yahut üzerine itaatı gerekene karşı itaatsizlik ettiğine, yahut namazını terk ettiğine delalet eder.

 Rüyada savaş baltası görmek, zafere ve üstünlüğe işarettir.

 İbni Sirin'e göre, rüyada Allah rızası için savaşmak, gerek kendi halinin ve gerekse ev halkının halinin düzeleceğini gösterir. Rızkı genişler ve parası artar. Savaştan kaçtığını görmek, ev halkına, özellikle karısına şefkat ve merhametinin azlığına delalet eder.

 

Rüyada savaşa gidip düşmana galip geldiğini görmek, fazilet ve şan kazanmaya, bir memleket halkının savaşa katıldıklarını görmek, muradı her ne ise yerine geleceğine ve düşmana üstün gelineceğine işarettir.

 

Yalnız başına düşmanla döğüştüğünü görmek, zenginliğe; düşmanı yendiğini görmek, helal rızka; savaştığını ve düşmana üstün geldiğini görmek, rızkında darlığa; bir rivayete göre geçim tedarikinde zorluk çekmeye; savaşta düşmanları tarafından öldürüldüğünü görmek, feraha ve sevince, helal rızka, uzun ömüre; gazilerle beraber savaşa gittiğini görmek, hayra; savaştan sonra memleketine döndüğünü görmek, sağlık ve selamete, muradının olmasına; sevinç ve mutluluğa; eğer rüya sahibi gurbette ise, selametle vatanına döneceğine; eğer hasta ise iyileşeceğine işaret eder.

 

Rüyada savaşmak ev halkının geçimlerini sağlanması için acele etmek ve Allah'ı (C.C.) anmakla yorumlanır. Bir rivayete göre de, rüyada savaştığını görmek, rızka ve mutluluğa erişmeğe işarettir. Savaşa gittiğini görmek ganimete, ahirette yüksek bir dereceye ulaşacağına delalet eder. Silahı ile savaşa gittiğini görmek, dünyada her cihetce dinine bağlı olduğuna ve bütün şeriat emirlerini yerine getirdiğine delildir. Bütün insanların savaşa katıldıklarını görmek, zafer kazanacaklarına; tek tek ellerindeki kılıçlarla düşman üzerine yürüyüp onlarla savaştıklarını görmek, o memleket halkının refah ve mutluluk için yaşayacaklarına işarettir.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...